Het Spel

Wat ga je doen?
De dag zelf: fietsen en puzzelen

Insane Game is een knotsgek puzzelavontuur. Je fietst met je team langs zes locaties waar je telkens een puzzel of opdracht in ware escaperoomstijl mag verwachten. Het vertrek- en eindpunt is in Houthalen-Helchteren.

In totaal leg je per fiets zo'n 40 kilometer tussen de locaties af. Elke puzzel of opdracht is zo ontworpen dat een gemiddeld team hem op ongeveer één uur kan afronden. Tel daar nog wat tijd bij om smakelijk te eten. In totaal ben je zo'n tien uren zoet op de geboekte dag.

Let op: het is geen race. Je haalt het of je haalt het niet, de tijd die je erover doet speelt geen rol. Je kan elke dag (behalve dins- en donderdagen) tussen 1 juli en 31 augustus 2021 spelen. UPDATE: ook voor de weekends van 4/5, 11/12 en 18/19 september kan je je InsaneGame boeken!

Spreid je het spel liever over twee dagen of maak je er een weekendje van? Be our guest, maar laat het wel even op voorhand weten. Dan kunnen we je daar eenvoudig in ondersteunen.

Oh ja. Je hebt wel degelijk je zwemgerief nodig. Iemand in je team die de adem even kan inhouden komt ook van pas...

Achteraf: online finale spelen

Als jij met je team erin slaagt het hele Insane Game parcours tot een goed einde te brengen, winnen jullie een toegangscode tot het finalespel dat in september 2021 online komt. De finale is wél een race tegen de tijd. De eerste groep met de juiste oplossing krijgt een bitcoinprijs ter waarde van maar liefst € 1000!

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?
Dagplanning
Stap Activiteit Reken op Subtotaal
0 Aanvang spel / 0
1 Eerste puzzel 1 uur 1 uur
2 Fietsen naar tweede locatie 15 minuten 1 uur en 15 minuten
3 Tweede puzzel 1 uur 2 uur en 15 minuten
4 Fietsen naar derde locatie 45 minuten 3 uur
5 Derde puzzel (of warme maaltijd) 1 uur (of 30 minuten) 4 uur (of 3 uur en 30 minuten)
6 Warme maaltijd (of derde puzzel) 30 minuten (of 1 uur) 4 uur en 30 minuten
7 Fietsen naar vierde locatie 30 minuten 5 uur
8 Vierde puzzel 1 uur 6 uur
9 Fietsen naar vijfde locatie 30 minuten 6 uur en 30 minuten
10 Vijfde puzzel 1 uur 7 uur en 30 minuten
11 Fietsen naar zesde locatie 15 minuten 7 uur en 45 minuten
12 Zesde puzzel en maaltijdsoep 1 uur en 30 minuteh 9 uur en 15 minuten
13 Terrasje zo lang je wilt /
14 Terugfietsen naar startpunt 15 minunten ± 10 uur
Opmerkingen
  • Bijna alle geplande locaties zijn openbaar te betreden
  • Je hoeft niet per se te fietsen, elke locatie is ook bereikbaar met scooter of auto
  • De warme maaltijd 's middags kan naar keuze met vis, met vlees of vegetarisch
  • De maaltijdsoep 's avonds is veganistisch
  • Bij beide maaltijden zit één drank naar keuze inbegrepen, maar neem zéker zelf voldoende water mee voor onderweg!
En zijn er eigenlijk spelregels?

Ja!

Maar niet zo veel.

Denk aan de spelers die na jou komen: Op verschillende momenten tijdens het spel zal je een kist, luik, doosje, kastje of iets anders open krijgen. Daarin vind je telkens papieren of een object dat je later in het spel nodig hebt en dus mag meenemen. Neem telkens maar één exemplaar mee.

Wees galant: We proberen het te vermijden, maar het is mogelijk dat je toevallig een ander team tegenkomt dat op dezelfde moment aan dezelfde puzzel aan het werken is. Het is geen competitie, dus maak onderling wat afspraken hierover: negeer elkaar, werk samen of wacht gewoon even tot de andere groep weer vertrokken is naar de volgende locatie.

Laat nergens rommel of andere sporen na: We hebben fijne partnerschappen met publieke en privélocaties afgesloten voor Insane Game. Je begrijpt vast dat we iedereen graag te vriend houden.

Veiligheid primeert: Het grootste deel van Insane Game wordt op openbaar domein gespeeld waar verkeers- en andere veiligheidsregels gelden. Uiteraard respecteer je deze ook altijd. Je gaat gekke dingen doen voor het spel, maar dient nergens of nooit de wet te overtreden.